25 Kasım 2010 Perşembe

Kediler Hakkında Genel Bilgiler

Kediler ile ilgili iyi veya kötü o kadar çok şey söylenir ki... Bir çoğumuzun korktuğu bir çoğumuzun hayatının bir parçası...

Hepsinden önce kedi tüm insanlar gibi yaşama hakkı olan bir "canlı"..

Kedi duyarlıdır. Başına buyruktur. Tüy yumağıdır. Sevgi doludur. Üzülür ağlar...

Bir çok kişi kedinin başına buyrukluğunu her şeyden önce evde bakılması en kolay petlerden birisidir. Önemli olan hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmaktır. Kedi temizdir. Hem de en temiz hayvandır. Bir çok insanın sandığının aksine kedi eve pislemez. Kedi tuvalet ihtiyacını kumda giderir. Yavru kediler bile bir kez tuvalet kabı gösterildikten sonra bir daha asla evinizin herhangi bir yerine pislemez. Pisliyorsa mutlaka hastadır ya da bir sorunu vardır.

Yapmanız gereken tek şey sabah ve akşam kum kabını temizlemektir. Kedi beslenmesi en kolay hayvandır. İsterseniz mamasını kendiniz hazırlarsınız enerjiktir. Atlar zıplar. Özellikle yavruyken hareket eden her şeye tepki gösterir.

Yapmanız gereken tek şey oyun için ona günde 30 dakika ayırmanız sadece ilgidir.

Kedi sadıktır. Sanılanın aksine terk edip gitmez. Nankör değildir. Gittiyse ya ölmek üzeredir ya size küsmüştür ya da kısırlaştırılmadığı için iç güdülerini dinlemiştir. Gelebiliyorsa mutlaka gelir. Dönmemişse başına kötü bir şey gelmiştir. Öyle ki an gelir burnunuza burnuyla minik bir dokunuş yapar.

Kedi eğitilir.Yapmasını istemediğiniz bir davranışı yasaklarsınız yapmaz. Ama ona bir alternatif sunmalısınız her zaman. Koltuğu tırmalamasını istemiyorsanız ona tırmalaması için bir oyuncak vermelisiniz. Siz yemek yerken masanıza çıkmasını istemiyorsanız tabağını her zaman sevdiği bir mamayla dolu tutmalısınız. Keskin bir “hayır” her zaman işe yarar. Kedinin sergilediği her davranışın bir sebebi vardır. Sinirli davranıyorsa memnun olmadığı şeyler var demektir ya da hastadır. Davranışlarının sebebini onu bir kaç gün gözleyerek çözmeniz pekala da mümkündür.

Kedi hisseder. Üzüntünüzü akşam eve geldiğinizde size akşama kadar ne yaptığını kendi dilinde anlatır. Sizi saatlerce dinler.

Kedi kıskanır. Eşinizi bir şey okurken tam da okuduğunuz yere oturur ya uykunuzun en tatlı anında kendini sevdirmek ister.
Nedense onu sevmek istediğinizde o meşguldür her evin bir köpek dostu olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder