22 Kasım 2010 Pazartesi

ABD'de Harry Potter çılgınlığı

Gece yarısı gösterime giren serinin yeni filmini izlemek isteyenler soğuk havaya aldırış etmeden sinema önünde saatlerce bekledi.

AA
Güncelleme: 09:42 TSİ 19 Kasım. 2010 Cuma
NEW YORK - ABD'de gösterime giren Harry Potter serisinin yeni filmi ''Harry Potter ve Ölüm Yadigarları''nı izlemek isteyenler, sinema önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. New York'ta ilk gösterimi yerel saatle dün akşam 22:00'de yapılan filme, soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gösteren sinemaseverler, bilet bulabilmek için beş saat önceden sıraya girdi.
Sinema önlerinde uzun kuyruklar oluşturan Harry Potter hayranları, serinin yedinci filmini vizyona girdiği ilk gece izlemek için çaba sarf ettiler. Philadelphia, Boston, Los Angeles, Miami ve Chicago gibi şehirlerde de ilk gösterimi dün akşam yapılan film için onbinlerce insanın sinema önlerinde saatlerce beklediği öğrenildi.
Sinemalara gelen Harry Potter hayranlarından bazılarının başta 'Harry' olmak üzere filmdeki karakterlerin kıyafetlerini giymeleri de dikkati çekti.

KİTABI 24 SAATTE 11 MİLYON ADET SATTI
        
Yazar J.K Rowlings'in 1997'de Harry Potter'ın ilk kitabını yayınlamasının ardından özellikle genç kuşaklar arasında bir fenomene dönüşen Harry Potter serisinden bugüne kadar yedi film çekildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder