12 Aralık 2010 Pazar

Yalın ADSL neden hala gelmedi?


Yalın ADSL konusunda bir türlü adım atmayan ilgili kurumlara Telkoder'den tepki geldi.

Dünden bu yana, gündemde Rekabet Kurumu (RK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) telefonsuz internet konusundaki karşılıklı açıklamaları yer alıyor. Rekabet Kurumu’nun yaptığı iki farklı açıklama kafaları karıştırırken, BTK telefonsuz internet hizmeti için gerekli düzenlemelerin tamamlandığına dikkat çekiyor. Ancak her iki kuruluşun da telefonsuz internet hizmetinden vatandaşın yararlanması yönünde kararı olmasına rağmen vatandaş hala bu hizmetten faydalanamıyor.

Bilindiği gibi “Telefonsuz İnternet” (Yalın DSL) uygulaması Rekabet Kurumu tarafından 18 Şubat 2009 tarihinde alınan kararla gündeme gelmişti. Kararda Türk Telekom’un telefonsuz internet hizmetlerinin başlatılabilmesi için üç ay içerisinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvuruda bulunması gereği belirtilmişti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu düzenlemeyle ilgili hazırlıklarını tamamlayarak Temmuz 2010’da telefonsuz internet hizmeti için hazırlanan tarifelerini açıkladı.

Ancak, tarifelerin açıklanmasının üzerinden üç ay geçmesine rağmen hala telefonsuz internet hizmeti başlamadı. Uygulamanın başlayamamasından dolayı Rekabet Kurumu’na yapılan şikâyetler sonucu dün yapılan açıklamada uygulamanın 1 Kasım 2010 tarihinde başlayacağı bildirildi. Rekabet Kurumu daha sonra bu açıklamasını geri çekerek yeni bir açıklama ile uygulamanın tarifelerin açıklandığı Temmuz ayında başladığını ifade etti.

Öte yandan, RK ve BTK’nın kararları ve açıklamalarına rağmen Türk Telekom bu hizmet için uygulanacak verginin belli olmaması gerekçesiyle hizmeti devreye almıyor.

Bu duruma dikkat çeken TELKODER yaptığı bir açıklama ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu göreve çağırarak yalın ADSL uygulamasının bir an önce başlatılmasını istedi.

Aylardır süren tartışmalar tam gaz devam ederken Yılan Hikayesine dönen Yalın ADSL hizmetinden hala yararlanılamıyor. 

Cnet Türkiye den alınmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder